365 DAGEN PER JAAR GEOPEND | 50+ GROEPSLESSEN

Calisthenics bij PowerBase Fitness in Best/Eindhoven

1 april 2019 / Conditie, Groeptraining
Calisthenics bij PowerBase Fitness in Best/Eindhoven

Calishtenics: bodyweight training in Eindhoven / Best

PowerBase Fitness is de enige sportschool in Best/Eindhoven waar je uitgebreid Calisthenics kunt trainen. Er staan indoor en outdoor (grote) RIG’s op verschillende hoogtes: een 20mtr lange monkey bar, dipbars, 3 paar ringen, TRX en klimtouw etc. etc. Verder vind je bij PowerBase boxen voor jumps, parallettes, een prowler en uiteraard dumbells, barbells en kettlebells.
Bekende oefeningen zoals sit-ups, lunges en push-ups behoren ook tot Calisthenics. Calisthenics kan overal worden gedaan en tegenwoordig zijn er veel video’s te vinden van mensen en teams die het beoefenen in speeltuinen, buiten-fitnessgelegenheden of echte Calisthenicsparken. Vaak vind je de video’s ook terug onder de naam Street Workout, Ghetto Workout of Urban Fitness.

Oorsprong

Het Engelse woord Calisthenics is af te leiden uit twee Griekse woorden. Kalos (“mooi”) en (“kracht”). In het Nederlands betekent het dus letterlijk “mooie kracht”. Voor zover men weet bevindt de oorsprong van de sport zich in de Grieks-Romeinse gymnastiek. Het is ontstaan in het oude Griekenland, waar Calisthenics werd genoemd in een verslag van een Perzische verkenner. Dit verslag ging over de Spartanen, voordat de slag om Thermopylae plaatsvond in het jaar 480 voor Christus. Calisthenics is uitgegroeid tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die je uitvoert met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur, waarbij het doel is om een krachtig en lenig lichaam op te bouwen.

Proefles/intake Calisthenics bij PowerBase Fitness

Enthousiast geworden en wil je graag eens een proefles bijwonen in een moderne gym? Bij PowerBase Fitness kan dat! Wij zijn een moderne gym waarbij je naast Calisthenics ook nog aan vele andere groepslessen kunt deelnemen en ook nog ‘ns lekker vrij kunt trainen in de uitgebreide gym.
Dus boek hier een gratis proefles!

Top
Open chat
1
Stel gerust je vraag
Scan de code
Welkom op de chat van Powerbase Fitness! Waarmee kan ik je helpen?

Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan vrijblijvend adviseren door een van onze professionals via deze chat!

Plan ook gemakkelijk via de chat een proefles of intake gesprek! :)