365 DAGEN PER JAAR GEOPEND | 50+ GROEPSLESSEN

Gezond eten maar niet afvallen

Gezond eten maar niet afvallen

Ik eet gezond alleen ik val maar niet af!

Je kan hartstikke gezond eten maar alsnog niet afvallen. Dat komt om de dood eenvoudige reden dat je ondanks de gezonde keuzes teveel calorieën binnenkrijgt.

Er zijn geen goede of slechte producten als je praat over afvallen. Nee ook suiker en snoep is niet perse slecht. Je lichaam kent het verschil niet tussen een appel en een snicker. Wel dat een appel rijk is aan micronutrienten en vezels, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel.

Wij werken graag met de 80/20 regel: Je eet 80% micronutrientrijk (gezond) en zorg dat je hiermee aan je basisbehoefte komt zoals vitaminen, mineralen, ijzer, magnesium etc.


Bij 20% van de macro’s maak je gebruik van de wat minder gezonde dingen. Dit zijn producten die je lekker vind en soms minder voedzaam zijn. Denk aan een handje pepernoten, een ijsje of wat anders lekkers.

De 20 regel gebruiken we voornamelijk om niet het gevoel te hebben van het volgen van een streng dieet waardoor het op je voeding letten een stuk beter vol te houden is.

Veelgemaakte dieet fout

De meest gemaakte fout is dat mensen de hele week goed opletten en het “dieet” strict volgen maar in het weekend alle remmen loslaten..
Hierdoor valt je wekelijks “calorietekort” weg en dus val je niet af.

Zoek je hulp bij het afvallen, strakker worden of misschien wil je juist aankomen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op 🙂


 

Wacht niet langer en maak een afspraak:

Laden...

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*

Top
Open chat
1
Stel gerust je vraag
Scan de code
Welkom op de chat van Powerbase Fitness! Waarmee kan ik je helpen?

Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan vrijblijvend adviseren door een van onze professionals via deze chat!

Plan ook gemakkelijk via de chat een proefles of intake gesprek! :)