4.9

Gebaseerd op 170+ reviews

CrossFit Murph 2024

CrossFit Murph bij PowerBase Fitness

Vandaag was een geweldige dag bij CrossFit PBF/ PowerBase Fitness! 6 groepen sporters hebben de uitdagende Murph Workout voltooid. Deze workout, ter ere van de gesneuvelde held Lt. Michael Murphy, omvat 1.6km rennen, 100 pull ups, 200 push ups, 300 air squats en nog een 1.6km rennen. Wat een kracht, doorzettingsvermogen en teamwork hebben we vandaag gezien! We zijn trots op iedereen die heeft deelgenomen en hun grenzen heeft verlegd. Goed om te zien dat de groep sterker en fitter wordt!

De Fysieke Uitdaging van Murph

Op het eerste gezicht lijkt Murph misschien een onschuldige workout met een reeks van eenvoudige lichaamsgewicht oefeningen. Niets is minder waar want door het grote volume van de oefeningen en de toevoeging van het hardlopen wordt deze workout een serieuze fysieke uitdaging. Het vereist niet alleen uithoudingsvermogen, maar ook kracht, stabiliteit en doorzettingsvermogen.

Het hardlopen, vooral aan het begin en het einde van de workout, helpt bij het verhogen van de hartslag en verbetert de cardiovasculaire conditie. Dit wordt gevolgd door een hoge herhaling van pull ups, push ups en air squats, wat een intense belasting vormt voor de spieren van het boven- en onderlichaam. Het dragen van het gewichtsvest (9kg/6kg) voegt een extra uitdaging toe door het verhogen van de belasting op het lichaam, waardoor zowel kracht als uithoudingsvermogen worden getest.

Het mentale aspect van Murph

Naast de fysieke uitdaging is Murph ook een test van de mentale weerbaarheid. De vele herhalingen nog te moeten doen kan mentaal slopend zijn, vooral naarmate vermoeidheid begint toe te slaan. Het vereist een diepe mentale focus en doorzettingsvermogen om door te blijven gaan, zelfs als elke vezel in je lichaam schreeuwt om te stoppen.
Daarnaast draagt de symboliek van Murph bij aan de mentale intensiteit. Door deze workout uit te voeren ter ere van een gevallen held, worden deelnemers herinnerd aan het offer dat anderen hebben gebracht. Dit motiveert hen om door te gaan, zelfs als het moeilijk wordt, als een eerbetoon aan degenen die niet meer bij ons zijn.

Wetenschappelijk onderzoek over Murph

Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effecten van workouts zoals Murph onderzocht. Onderzoek naar high intensity interval training (HIIT), waarbij pittige oefeningen worden afgewisseld met korte rustperiodes, hebben aangetoond dat het een effectieve manier is om zowel aerobe als anaerobe fitheid te verbeteren. Murph past perfect in dit HIIT model, met zijn combinatie van cardiovasculaire en weerstands oefeningen.
Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen kunnen worden verbeterd door middel van uitdagende fysieke activiteiten. Het voltooien van workouts zoals Murph kan dus niet alleen fysieke voordelen opleveren, maar ook mentale veerkracht versterken.

Conclusie

Murph is dus meer dan alleen een fysieke uitdaging; het is een test van zowel je lichaam als je mentale weerbaarheid. Terwijl deelnemers hun grenzen verleggen en hun mentale weerbaarheid versterken, eren ze tegelijkertijd de nalatenschap van een ware held. Of je nu een doorgewinterde CrossFit atleet bent of een nieuwkomer in de fitnesswereld, de uitdaging van Murph biedt een kans om te groeien, zowel fysiek als mentaal. Bovendien komt deze workout in onze CrossFit gym jaarlijks terug en kan je letterlijk terugzien hoeveel fitter je bent geworden in een jaar tijd!

Mark
MarkBegeleiding
Lees verder
Zonder twijfel DE beste sportschool in Nederland! Geweldige ondersteuning van alle trainers, prettige sfeer, echt elke cent waard. Ik had nooit gedacht dat ik enige vooruitgang zou boeken, maar ik ben nu letterlijk in mijn beste shape ooit!
Stephan
StephanFijne sfeer
Lees verder
Beste sportschool waar ik ooit ben geweest! Je hebt altijd een trainingsplan op maat inclusief 1 op 1 check ups. Als je resultaten wilt en geen rijen eindeloze loopbanden gericht op een tv scherm, is dit de plek. Het personeel wat altijd paraat is en voor je klaar staat in de fitness houd je ook lekker gemotiveerd, echt top!
Merel
MerelGym voor iedereen
Lees verder
Super plek! Overgestapt naar Powerbase en dat was de beste keuze ooit. Voor jong en oud, van beginners tot gevorderden en van groepslessen tot individuele krachttrainingen. Het personeel is erg vriendelijk, behulpzaam en goed opgeleid. Je kunt alles ten alle tijden aan de trainers vragen en ze zijn allemaal bereid je goed op weg te helpen. Kortom, Powerbase is een top gym!
Vorige
Volgende

Wat onze
Klanten zeggen

PERSONAL TRAINING BIJ POWERBASE FITNESS

Voel je beter en fitter binnen 12 weken of je krijgt je geld terug!

PERSONAL TRAINING BIJ POWERBASE FITNESS

Voel je beter en fitter binnen 12 weken of je krijgt je geld terug!

Total transformation project

Small Group Training van 3 maanden die je lichaam transformeert en je de juiste mindset geeft om blijvende resultaten te boeken! Het ”project” bestaat uit 3 geteste 30-daagse training & voeding programma’s.

Small group training

Als je echt serieus bent over het behalen van resultaten en je wilt wel wat investeren maar met een iets beperkter budget, bieden wij je ook de mogelijkheid om in kleine groepen (max. 5 personen) Personal Training te volgen.

Personal training

Ideaal voor diegenen die meer persoonlijke, geconcentreerde 1-op-1 aandacht van een coach nodig hebben. Onze trainers hebben de ongeëvenaarde expertise en ervaring die nodig is om samen met jou je resultaten te behalen.

Powerbase Fitness

CrossFit | Boksen | Personal Training

Direct aan de slag!

Meer dan 50+ groepslessen per week

Powerbase Fitness

CrossFit | Boksen | Personal Training

UITSTEKEND
170 recensies op
Alyssa Verhappen
Alyssa Verhappen
31 Mei 2024
Echt oprecht de fijnste sportschool die ik me kan indenken. Er hangt echt een hele gezellige, motiverende sfeer en je kan lekker je eigen ding doen zonder kijkende oogjes. De sporters en trainers(er is altijd een trainer op de vloer) helpen je altijd graag wanneer dat nodig is. Ik sportte er vijf jaar terug met veel plezier. Nadat ik ben verhuist heb ik eerlijk gezegd niet meer met plezier bij andere fitness schools gesport. Nu ik weer terug ben leeft mijn passie voor sport weer helemaal op. Top trainers en heel erg vriendelijk en behulpzaam personeel. Gewoonweg een sportschool waar je je thuis voelt. Erg diverse groepslessen met voor ieder wat wils. Hard trainen met hard resultaat ;) Door de bokslessen, met geweldige coaches, heb ik mijn favoriete sport ontdekt. Prijs-kwaliteit verhouding is ook perfect. Dus, als je een andere of nieuwe sportschool zoekt en gewoon lekker wilt trainen, niet meer twijfelen en gewoon hier komen.
Onbekend Onbekend
Onbekend Onbekend
26 April 2024
Iets langer dan een jaar sport ik nu bij Powerbase. Een fijne plek met een goede sfeer. Omdat ik graag vroeg op de ochtend sport heb ik als aanvulling op mijn abonnement de Early Bird. Zo kan ik op mijn gemakje mijn schema afwerken. Heerlijk! Het voelt altijd een beetje als een 2e thuis.
Lianne Le
Lianne Le
17 Maart 2024
Geweldige box met perfecte begeleiding en leuke leden.
Aron
Aron
11 Februari 2024
Beste van Best
Anastasiia Provodina
Anastasiia Provodina
10 Februari 2024
I joined the gym a year ago and it was a great experience for me. The trainers are dedicated to provide high quality exercises and motivated atmosphere, and always happy to help with advice. Even after a hard working day, it is always a pleasure to go in the gym and meet all those people.
Tim Blommaert
Tim Blommaert
9 Februari 2024
Hele fijne sportschool met de beste apparaten en behulpzame werknemers, zeker een aanrader!
Tom van Herpen
Tom van Herpen
9 November 2023
Top sportschool in Best! Ongelooflijke aandacht voor sporters, vooral tijdens mijn personal training. Professioneel en vriendelijk personeel, moderne apparatuur, en effectieve workouts. Een absolute aanrader voor iedereen die serieus met zijn gezondheid bezig is!
christina beunis
christina beunis
9 November 2023
Ik ben ontzettend enthousiast over mijn sport ervaring hier tot nu toe! Wat deze sportschool zo speciaal maakt, is de ongeëvenaarde aandacht voor de sporters, zelfs als je niet weet wat je doet is hier alles mogelijk! Vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je je welkom. Het personeel is niet alleen professioneel, maar ook buitengewoon vriendelijk en betrokken. Ze staan altijd klaar om te helpen, advies te geven of gewoon een vriendelijk woord te delen. Ik heb onlangs ook deelgenomen aan personal training sessies samen met mijn partner, en ik moet zeggen dat het mijn verwachtingen heeft overtroffen. We werden begeleid door Niels en hij was deskundig, gepassioneerd en hield echt rekening met onze persoonlijke doelen en behoeften. De trainingen waren uitdagend, maar altijd afgestemd op ons niveau, waardoor wij merkbare vooruitgang boekte. Het diverse aanbod aan groepslessen zorgt ervoor dat er altijd iets is dat bij je past, ongeacht je fitnessniveau of voorkeuren. Kortom, Powerbase Fitness is niet zomaar een sportschool; het zijn toegewijde mensen die echt geven om hun leden. Ik kan het niet sterk genoeg aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een sportschool in de regio van Best! Dank jullie wel, Powerbase, voor de geweldige ervaring! Ik kijk ernaar uit om mijn fitnessreis hier voort te zetten.

Past powerbase fitness bij mij?

SPORTADVIES OP MAAT: 6 VRAGEN BINNEN 1 MINUUT KLAAR

Open chat
1
Scan de code
Welkom op de chat van Powerbase Fitness! Waarmee kan ik je helpen?

Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan vrijblijvend adviseren door een van onze professionals via deze chat!

Plan ook gemakkelijk via de chat een kom kijken afspraak in! :)