365 DAGEN PER JAAR GEOPEND | 50+ GROEPSLESSEN

De groep training CrossFit

12 september 2018 / Conditie, Groeptraining
De groep training CrossFit

De groep training “CrossFit” in Best / Eindhoven

CrossFit is een kracht- en conditioneel trainingsprogramma dat als doel heeft een zo’n breed mogelijke prikkel op het lichaam te creëren. CrossFit kenmerkt zich doordat het zich niet richt op één specifiek onderdeel van fitness. CrossFit streeft ernaar om de 10 fysieke eigenschappen van het lichaam te trainen. 

Deze 10 fysieke eigenschappen zijn: cardiovasculair vermogen, weerstands-/uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid.

Bij CrossFit train je de powerlifting en olympische lifts zoals de Deadlift, Squat en Clean. Verder train je de gymnastische basisoefeningen; Pull-ups, Sit-ups en Push-ups. Ook de monostructurele bewegingen, beter bekend als ‘cardio’, komen aan bod. Voorbeelden hiervan zijn fietsen, rennen, roeien en touwtje springen.

Deze oefeningen en technieken train je in verschillende combinaties en in verschillende volgorde, waardoor geen enkele training hetzelfde is. Iedere training zal er een nieuwe uitdagende WOD (Workout of the Day) op het programma staan om jouw kracht, conditie en doorzettingsvermogen maximaal te testen! Het doel is om zo snel mogelijk de WOD uit te voeren.

Routine is de valkuil!

CrossFit maakt geen gebruik van fitnessapparaten of toestellen. CrossFit gaat uit van functionele bewegingen in plaats van het trainen van geïsoleerde spiergroepen. Je zult veel bewegingen uit het dagelijks leven in de trainingen herkennen. Bij CrossFit traint iedereen dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen wordt individueel aangepast. Dit maakt deze vorm van training toegankelijk voor iedereen. Het recept van CrossFit: functionele bewegingen, constant gevarieerd uitgevoerd met een hoge intensiteit waarbij veiligheid voorop staat.

Proefles CrossFit bij PowerBase Fitness in Eindhoven / Best

Enthousiast geworden en graag eens een proefles willen bijwonen in een moderne gym? No worries, bij PowerBase Fitness kun je een gratis proefles volgen. PowerBase Fitness is een moderne gym waarbij je naast CrossFit ook aansluitend lekker kan boksen of kunt trainen in ons uitgebreide open gym gedeelte.

Crossfit

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*

Top
Open chat
1
Stel gerust je vraag
Scan de code
Welkom op de chat van Powerbase Fitness! Waarmee kan ik je helpen?

Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan vrijblijvend adviseren door een van onze professionals via deze chat!

Plan ook gemakkelijk via de chat een proefles of intake gesprek! :)