365 DAGEN PER JAAR GEOPEND | 50+ GROEPSLESSEN

Conditie Boksen in Eindhoven / Best

28 september 2018 / Conditie, Groeptraining
Conditie Boksen in Eindhoven / Best

Boksen in Eindhoven / Best

Misschien ken je het gevoel, je zit futloos op de bank een beetje te zappen, onrust in je lichaam omdat je graag weer eens wil beginnen met bewegen maar je hebt nog niet de juiste motivatie gevonden. No worries, je bent niet de enige! Er zijn enorm veel manieren om jezelf weer fit en fris te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan CrossFit, Bootcamp Outdoor, Open Fitness, Killerbody of misschien wel een lekker stukje joggen op de Oirschotse heide. Ikzelf doe aan bokszaktraining.

Conditie boksen is een intensieve combinatie van uithoudingsvermogen en kracht. Helemaal na een lange stressvolle dag is het heerlijk om je hoofd leeg te maken! Het voordeel van het trainen op een bokszak is dat je geen lichamelijk contact met elkaar hebt, je moet het dus niet verwarren met boksen waarin het element sparren wel aanwezig is.

Voordelen bokszaktraining

Er zitten een hoop voordelen aan het regelmatig deelnemen aan een bokszaktraining, om je een overzicht te geven hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Geen lichamelijk contact met anderen, je traint uitsluitend op een bokszak
  • Verbeteren van je conditie door de hoge intensiteit van de training
  • Gezonde manier om je stress kwijt te raken
  • Boost voor je vetverbranding en afname in lichaamsgewicht
  • Goed voor je spieren, zenuwstelsel en bloedsomloop

Waar bestaat een training uit?

Een bokszaktraining duurt 45 minuten. Na een korte warming up van ongeveer 10 minuten (touwtje springen) ga je met twee personen aan de slag. Vaak is dit wel handig zodat je afwisselend kunt werken terwijl je buddy de bokszak tegen houdt. Tijdens de training oefen je verschillende stoot technieken die uiteraard door een trainer eerst duidelijk uitgelegd worden. Vaak wordt het boksen afgewisseld met functionele oefeningen.

Wat heb ik nodig om een training te volgen?

Je hebt niets nodig! Wij hebben bokshandschoenen gratis te leen.

Proefles conditie boksen bij PowerBase Fitness

Enthousiast geworden en graag eens een proefles willen bijwonen in een moderne gym? No worries, bij PowerBase Fitness kun je een gratis proefles volgen. PowerBase Fitness is een moderne gym waarbij je naast boksen ook aansluitend nog lekker kan trainen in de uitgebreide gym.

Top
Open chat
1
Stel gerust je vraag
Scan de code
Welkom op de chat van Powerbase Fitness! Waarmee kan ik je helpen?

Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan vrijblijvend adviseren door een van onze professionals via deze chat!

Plan ook gemakkelijk via de chat een proefles of intake gesprek! :)